CASA "ANGELA"

ARIA CONSTRUITĂ
172,71 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
172,71 mp

   ARIA UTILĂ 
138,43 mp

ÎNĂLȚIMEA  STREAȘINĂ 
2,67 m

ÎNĂLȚIME MAXIMĂ
5,76 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
11,2 x 26,4

 TEREN    MINIM  
19 x 37

  • Prezentare generală

   Terenul ideal pentru amplasarea unei case de vacanță este un teren în pantă ce-ți poate oferi o perspectivă încântătoare. Proiectul prezentat a fost implementat în zona Sibiului, pe un teren înclinat, cu o frumoasă vedere către o vale împădurită. Accesul la locuință se face din partea de sus a terenului, iar casa de vacanță este retrasă de la stradă cu 25m. Intrarea în locuință este pe partea laterală, însă parterul este gândit pentru a avea acces din trei laturi. Zona cu peisajul atragător comunică direct cu livingul, dormitorul matrimonial și bucătăria prin terasa protectoare a celor două laturi de interes. Costurile unei case parter sunt puțin mai mari pentru că fundațiile sunt pe o suprafață extinsă, iar în acest caz și fundațiile sunt mai adânci în zona de vale, însă și confortul este sporit datorită lipsei scărilor interioare. Zona de zi este organic legată de terasă și funcțiunile anexe cum ar fi bucătăria, cămara și camera tehnică. Pentru o protecție fonică ridicată zona de noapte compusă din trei dormitoare este deservită de un hol închis.

  • Descriere funcţională

    Locuința a fost concepută cu zona de zi separată fonic de zona de noapte, iar geamurile mari ale livingului și dormitorului matrimonial sunt poziționate către valea înverzită din această zonă rurală. Terasa parțial acoperită ce se desfășoară pe două laterale ale casei crează un confort ridicat specific unei case de vacanță. Cele două dormitoare au o baie generosa de 5,00 mp, iar dormitorul matrimonial are baie proprie și dressing. Livingul atrăgător de 40,06mp este încăperea centrală de legătură pentru toate celelalte camere, casa fiind proiectată să dirijeze tot fluxul către camera de zi.
    Suprafața construită nu cuprinde terasa acoperită laterală de 29,80mp și nici copertina auto de 32,25mp.

Parter                  

acces imobil – 0,68mp
vestibul – 3,57 mp
garderoba – 3,68 mp
spalatorie – 4,16mp
camara – 4,00 mp
camera tehnica – 5,12 mp
bucatarie – 18,27 mp
living si dinning – 40,06 mp
hol – 4,20 mp
birou – 11,20 mp
dormitor – 12,16 mp
baie – 5,20 mp
dormitor matrimonial – 13,12 mp
dressing – 2,75 mp
baie d.m. – 6,17 mp
terasa acoperita – 29,80 mp
copertina auto acoperita – 33,67mp

  • Finisaje

Casa parter este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime, respectiv15 cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă ceramică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terasa, scari si hol intrare;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătărie;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *