CASA "VIOREL"

ARIA CONSTRUITĂ
120,19 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
120,19 mp

 ARIA   UTILĂ 
96,00 mp

ÎNĂLȚIME STREAȘINĂ 
3,01 m

ÎNĂLȚIME MAXIMĂ
4,75 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
11,9 x 10,1

 TEREN    MINIM  
18 x 22

  • Prezentare generală

   Terenul optim pentru acest tip de proiect este amplasamentul cu o perspectiă spre fața curții. Locuința are intrarea centrată, iar zona de noapte are o conformție tip bară și este poziționtă în spatele locuinței, cu priveliste spre spatele proprietății.Zona de zi este organic legată de terasă și funcțiunile anexe cum ar fi bucătăria. Pentru o protecție fonică ridicată zona de noapte compusă din trei dormitoare este deservită de un hol ce se poate închide.

  • Descriere funcţională

    Locuința a fost concepută după principiile unei case de vacanță, respectiv cu o zona "open space" ce deservește direct cele 3 dormitoare în suprafață egală de 14,00mp. Suprafața construită nu cuprinde terasa descoperită, terasă în suprafață de 18,75mp. Pentru un mai mare confort terasa din față se poate acoperi.

Parter                  

living, dinning-bucătărie – 36,50 mp
hol – 6,50 mp
baie  6,30 mp
cameră tehnică  4,61 mp
dormitor – 14,00 mp
dormitor – 14,00 mp
dormitor – 14,00 mp
terasă descoperită față – 18,75 mp

  • Finisaje

Casa parter este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime, respectiv15 cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă ceramică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terasa, scari si hol intrare;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătărie;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *