Una din provocările construirii unei case de vacanțe într-o zonă frumoasă, cu perspectivă atrăgătoare, este găsirea unei soluții optime pentru amplasarea unei locuințe sezoniere pe un teren în pantă. Dificultățile accesului, organizarea funcțională pe verticală cu jumătate din demisol  obturat, retragerile dar și însorirea dau bătăi de cap pentru găsirea celei mai bune soluții.
   Acest tip de proiect nu se poate implementa decât în urma realizării unei ridicări topografice care să releve situația actuală a terenului, iar pe acest pământ virtual se va proiecta noua casă ridicând sau coborând construcția la cota ideala de fundare și acces în locuință.
   Forma acoperișului cu pante accentuate, finisajele din lambriu de exterior dar și piatră, cât și structura aparentă de lemn induc privitorul către arhitectura specifică montană.
   Intrarea în casa de vacanță se face central, iar pe lateralul nordic s-au proiectat scara și băile pentru a lăsa libere laturile însorite în favoarea camerelor de locuit. Aspectul benefic  și interesant al acestui proiect este că zona de zi se desfășoară pe două nivele, respectiv la demisol avem un living total, iar la parter avem dinningul strâns legat de bucătărie. În funcție de starea de spirit și de numarul turiștilor se poate petrece timpul liber echilibrat în ambele spații.La parter avem un dormitor cu o baie, iar etajul mansardat adăpostește două dormitoare cu o baie. De menționat că ambele dormitoare ale etajului au acces la balcon. Casa de vacanță cu o suprafață utilă interioară de de 137mp, suprafață fără terase și balcoane, este soluția perfectă pentru un grup restrâns de 6-8 persoane.
   Casa de vacanță D+P+1E are structura de rezistență realizată din cadre de beton armat cu închideri din zidarie și fundații continue din grinzi de beton armat. Demisolul termoizolat și hidroizolat are pereți din beton armat, iar mansarda are structură integrală din lemn. Acoperișul este din lemn cu învelitoare din țiglă metalică. Scara interioară este din beton armat cu balustradă din fier forjat și lemn de esență tare.