Casa prezentată, împreună cu casa din numărul anterior, face parte dintr-un ansamblu de două case ce se construiesc pe Valea Prahovei  în orașul cochet Câmpina. Terenul se află într-o zonă de deal, areal ce oferă o priveliște frumoasă asupra orașului.
Forma acoperișului cu pante accentuate, finisajele din lambriu de exterior dar și piatră, cât și structura aparentă de lemn induc privitorul către arhitectura specifică acestei zone. Locuința sezonieră are toate facilitățile pentru o locuință permanentă și este amplasată în interiorul municipiului Câmpina pe o stradă cu toate utilitățile.
   Zona de zi cu o suprafață mare este strâns legată de bucătăria deschisă  și de terasa cu acces direct din camera de zi. Terasa descoperită poate avea o copertină retractabilă din pânză pentru o mai bună protecție în zilele însorite pentru care Câmpina este renumită.
   Intrarea în casa se face central, iar pe latura dreaptă  s-au proiectat scara și baia pentru a lăsa libere laturile însorite în favoarea camerelor de locuit. Sub scara centrală balansată s-a propus o debara cu funcțiunea de garderobă pentru a salva holul micuț.
   La parter avem strict zona de zi fără nici un dormitor, iar etajul mansardat adăpostește trei dormitoare cu o baie. De menționat că două dormitoare ale etajului au acces la balconul poziționat deasupra intrări. Casa de vacanță cu o suprafață utilă interioară de de 107mp, suprafață fără terase și balcoane, este soluția perfectă pentru o familie restrânsă de 3-4 persoane.
   Casa de vacanță P+1E are structura de rezistență realizată din cadre de beton armat cu închideri din zidarie și fundații continue din grinzi de beton armat. Etajul mansardat are structură integrală din lemn. Acoperișul este din lemn cu învelitoare din țiglă metalică. Scara interioară este din beton armat cu balustradă din fier forjat și lemn de esență tare pentru mâna curentă.