CASA "NICO"

ARIA CONSTRUITĂ
99,61 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
199,22 mp

   ARIA  UTILĂ 
159,20 mp

ÎNĂLȚIME STREAȘINĂ 
5,81 m

ÎNĂLȚIMEA MAXIMĂ
7,45 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
8,55 x 12,1

   TEREN MINIM
11,7 x 21

 

  • Prezentare generală

    Proiectul acestei case P+1E a fost implementat în București, undeva în zona adiacentă a Drumului Sării din sectorul 6. Locuința calcan a fost implementată pe un teren micuț cu o deschidere de numai  11,55m liniari, parcele cu lățimi mici specifice acestei zone.
    Terasele acoperite de la parter și etaj îmbunătățesc fațada principală, fațadă care a trebuit aliniată cu casa vecină conform certificatului de urbanism emis.

  • Descriere funcţională

    Intrarea în locuința cu etaj se face central, iar în mijlocul casei avem casa scării lipită de casa vecină, soluție aleasă pentru a oferi lumină și aerisire încăperilor de locuit. Parterul simplu cu un birou ce se poate transforma în dormitor are acces la curtea din spate, zonă strâns legată de living și bucătărie.
    Etajul are 3 dormitoare cu 2 băi, iar două dormitoare au acces la un balcon lung poziționat spre curtea din spate. Casa unifamilială cu o suprafață utilă interioară de de 159,20mp, suprafață cu terasele acoperite incluse, este soluția perfectă pentru o familie de cinci persoane sau mai mult.

Parter                  
terasă acoperită – 2,89 mp
hol și casa scării – 13,58 mp
living – 25,01 mp
bucătărie – 20,00 mp
birou – 12,03 mp
baie – 4,27 mp
cameră tehnică – 2,16 mp

Etaj         
terasă acoperită – 2,89 mp
hol și casa scării – 13,58 mp
sas – 4,37 mp
baie – 6,38 mp
dormitor – 15,70 mp
dormitor – 13,92 mp
dormitor – 22,02 mp
dressing – 3,67 mp
baie – 4,27 mp
debara - 2,16 mp

  • Structură - Finisaje

    Locuința cu etaj este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30cm, respectiv 15cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *