CASA "LEONARD"

ARIA CONSTRUITĂ
120,00 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
120,00 mp

   ARIA    UTILĂ 
98,89mp

ÎNĂLȚIMEA STREAȘINĂ 
4,30 m

 ÎNĂLȚIME 
MAXIMĂ
7,68 m

 DIMENSIUNI  ÎN PLAN
11,0 x 11,55

  TERERN  MINIM
17 x 24

  • Prezentare generală

       Casa cu o suprafață construită de 120 mp este o bună alegere pentru o familie cu trei persoane. Locuința are dezvoltată zona de zi pe o jumătate de construcție, iar pe cealaltă jumătate este distribuită zona de noapte compusă din două dormitoare. Casa cu pod utilizabil are o intrare spectaculoasă marcată de cei doi stâlpi din beton armat.

  • Descriere funcţională

    Locuința a fost concepută cu zona de zi spre fața proprietății, iar spre spate unde este mai liniște este zona de noapte, dormitoare poziționate către zona înverzită din această zonă rurală. Terasa cu pergolă ce se desfășoară pe fațada principală a casei crează un confort ridicat specific unei case de pemanente sau chiar unei case de vacanță. Suprafața construită nu cuprinde terasa acoperită de la intrare.

Parter                  

intrare  – 3,54 mp
hol – 7,88 mp
living  29,25 mp
bucătărie  14,66 mp
baie – 4,35 mp
dormitor – 15,40 mp
dormitor – 15,60 mp
baie – 3,80 mp
dressing - 3,70 mp

  • Finisaje

Casa parter este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 25 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 25cm grosime, respectiv de 12,5cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terasa, scari si hol intrare;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătărie;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *