CASA "ZORAN"

ARIA CONSTRUITĂ
157,80 mp

ARIA DESFĂȘURATĂ
157,80 mp

  ARIA  UTILĂ 
125,86 mp

ÎNĂLȚIME  STREAȘINĂ 
3,21 m

ÎNĂLȚIME MAXIMĂ
3,81 m

DIMENSIUNI ÎN PLAN
16,0x10,5

  TEREN MINIM
22 x 22

  • Prezentare generală

  Casa cu un aspect modern dat de suprafețele vitrate mari dar și de soluția de terasă necirculabilă este alegerea ideală pentru o familie formată din patru membri. Terenul pe care se construiește acest imobil se află în localitatea  Tunari din nordul Bucureștiului. Intrarea în locuință, marcată discret jocul volumetric și coloristic, oferă o distribuție echilibrată a tuturor încăperilor. Investiția poziționată în interiorul localități se află pe o stradă cu toate utilitățile. Zona de zi cu o suprafață mare este strâns legată de terasa din spatele imobilului, iar bucătăria deschisă  are acces direct către zona liniștită din spatele proprietății, terasă acoperită parțial de pergola din lemn gri.

  • Descriere funcţională

   Intrarea în casa se face prin centrul locuiței printr-un holl care te direcționează către mijlocul locuinței. Acest tip de casa cu o suprafață utilă interioară de de 126mp, este soluția perfectă pentru o casă modernă.

Parter                  
intrare - 1,82 mp
living și dinning – 43,70 mp

bucătărie - 15,12mp
cameră tehnică - 6,30 mp
hol - 7,15 mp

dormitor - 13,60 mp
dressing – 4,80 mp
baie - 4,20mp

dormitor – 12,30 mp
dormitor - 12,08 mp
baie - 4,79 mp

  • Finisaje

    Locuința cu etaj este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 30 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu  polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 30cm, respectiv 15cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat dintr-o placă de beton armat cu termoizolație și hidroizolație. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin țevi PVC înglobate în termosistem. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.  

 Ca finisaje interioare se folosesc:
-    pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari si vestibul;
-    pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
-    pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
-    placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
-    tencuieli finisate cu vopsea lavabila.

  • Izolarea termică

Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru  o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica  « G » au in vedere :
-   Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
-   Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
-   Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit. 

  • Caracteristici  PSI si încadrari 

 RISC DE INCENDIU  - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL IV /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV

* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *